LONDEN - De hockeysters van Australië hebben goede zaken gedaan in groep B. Na de verrassende overwinning op Duitsland werd donderdag ook Verenigde Staten aan de zegekar gebonden: 1-0.

Drie keer mocht Anna Flanagan, strafcornerspecialist van Australië, in de eerste helft uithalen vanaf kop cirkel. De eerste twee pogingen gingen over en naast, maar poging nummer drie – drie minuten voor rust – belandde fijntjes in de linkerkruising: 1-0.

 

Een terechte voorsprong, al kwamen de Kookaburras goed weg toen de VS zeven minuten voor rust ineens een strafbal kreeg. Goalie Toni Cronk stopte de slappe inzet van Lauren Crandall.

 

In het tweede bedrijf bleef Australië het beste van het spel behouden. Maar vooral de inzetten van Emily Smith waren net niet nauwkeurig genoeg om de voorsprong uit te breiden.

Met als gevolg dat de Amerikanen lang zicht behielden op in ieder geval een punt. Het zorgde nog voor een aantal hachelijke minuten in de slotfase, maar uiteindelijk bleven de drie punten in het bezit van de Aussies.

 

Door het resultaat staat de ploeg van Adam Commens, als coach in het verleden actief in de Rabo Hoofdklasse, er ineens zeer gunstig voor in groep B. De Amerikanen dienen weer even plaats te nemen in de wachtkamer.