LONDEN - De hockeysters van Zuid-Korea hebben hun eerste zege in Londen behaald. In een Aziatisch onderonsje werd Japan nipt verslagen: 1-0.

Zuid-Korea komt hierdoor op drie punten uit drie duels. Japan behaalde nog geen enkel punt en is daardoor zo goed als uitgeschakeld voor een plaats bij de eerste twee in de poule. 

Voor de toeschouwers die de moeite hadden genomen om het donderdagse ontbijtduel bij te wonen viel er niet veel te genieten in de eerste helft.

Zuid-Korea en Japan kwamen moeizaam op gang, waardoor er in de beginfase weinig gebeurde. De Koreanen gooiden de schroom het snelst van zich af en versierden voor rust nog drie corners, die geen van alle resultaat opleverden.

De eerste korte hoekslag na de pauze oogstte wel succes. Specialist Seul Ki Cheon zwiepte de bal via de onderkant van de lat in het Japanse doel. Na de openingstreffer hield Zuid-Korea de controle.

De nummer acht van de wereld kreeg vele corners, maar liet na om het duel definitief te beslissen. Omdat ook het bijzonder zwakke Japan niet tot scoren kwam, eindigde de wedstrijd in een magere 1-0 voor de veel betere Zuid-Koreanen.