LONDEN - Het scheelde weinig of Maria Sjarapova lag uit het olympisch enkelspel. Ze stond een set en een break achter tegen de Duitse Sabine Lisicki, maar wist toch nog te winnen: 6-7, 6-4, 6-3.

Vorige maand verloor de Siberische nog van Lisicki in de kwartfinale van Wimbledon. Door de nederlaag moest ze de eerste plaats op de wereldranglijst inleveren. Dit keer nam ze revanche.

"Ze had de wedstrijd onder controle, ik ben blij dat ik toch heb gewonnen. Mentaal ben ik sterker. Ik speelde niet mijn beste spel, maar bleef vechten. Ik bleef voor mijn kansen gaan en die greep ik uiteindelijk."

Sjarapova won alle Grand Slam-toernooien al een keer, olympisch goud ontbreekt nog. "De Spelen zijn zoveel emotioneler", zei ze over het verschil met de Grand Slams.

"Het is een heel andere atmosfeer dan we gewend zijn, zeker op Wimbledon. Het publiek neemt zoveel vlaggen mee de tribune op. De spelers worden veel meer aangemoedigd en het is rumoerig. Leuk om mee te maken."

In de kwartfinale neemt ze het op tegen Kim Clijsters, die met de laatste toernooien van haar carriere bezig is.

Sharapova: "We kennen elkaar al zo lang, hebben vaak tegen elkaar gespeeld. Er zijn geen geheimen en het is geweldig om haar terug te zien in de kwartfinales van zo'n groot toernooi. Ze is een taaie tegenstander, maar ik heb er zin in."