LONDEN - De Pakistaanse hockeyers hebben hun eerste zege op de Olympische Spelen in de knip. De Aziaten rekenden zondag af met Argentinië: 2-0. Pakistan komt daardoor op vier punten, de Argentijnen staan nog met lege handen.

De boodschap was vooraf duidelijk bij Pakistan en Argentinië. Zou er woensdag worden gewonnen, dan was aansluiting bij nummer twee Groot-Brittannië een feit.

Een nederlaag zou de halve finale-ambities een flinke knauw geven. De belangen waren dus groot aan beide kanten. Maar in de eerste helft was daar amper iets van terug te zien.

Het duurde bijvoorbeeld ruim twintig minuten voor dat er op doel werd geschoten. De 1-0 voorsprong voor de Aziaten was echter terecht.

Zeven minuten na de thee sloeg Pakistan opnieuw toe. Veteraan Sohail Abbas (37) sleepte de bal dwars door de Argentijnse cornerverdediging, die ook bij de openingstreffer kwetsbaar oogde. Abbas maakte overigens zijn 346e interlandgoal in even zoveel optredens voor zijn land.

Na de 2-0 won het duel aan amusementswaarde. Argentinië versierde corners, schoot nog een bal snoeihard op de lat, maar kon de score niet meer in beweging brengen. Pakistan doet goede zaken en speelt vrijdag het interessante duel met Groot-Brittannië.