LONDEN - De Olympische Spelen liepen voor de Marokkaanse voetballers van bondscoach Pim Verbeek uit op een teleurstelling. Na een 0-0 in de laatste poulewedstrijd tegen Spanje zijn de Marokkanen uitgeschakeld.

Door Rypke Bakker

“Ik denk dat we genoeg kansen hebben gecreëerd. Niet alleen vandaag tegen Spanje, maar ook in de vorige poulewedstrijd tegen Honduras en Japan. Dat is wat ik kan zeggen over dit toernooi, mijn team heeft de kansen gecreëerd, maar niet benut.”

“Daarmee is het olympisch project van Marokko voorbij. Het is nu aan deze spelers om de volgende stap te maken. Ik denk dat de toekomst er voor Marokko goed uit ziet.”

Labyad

Een van de ‘Nederlandse’ Marokkanen in het elftal van Verbeek is Nordin Amrabat. Hij was het eens met zijn coach. “De teleurstelling is er, maar we moeten hier het positieve uit halen. We hebben een jonge ploeg die goed heeft gevoetbald, dus de toekomst ziet er positief uit.”

Ex-PSV'er Zakaria Labyad, die deze zomer overstapte naar Sporting Lissabon, was een van de twee Marokkanen die op de Spelen tot scoren kwam. Hij zette de 2-2 eindstand op het scorebord in de eerste wedstrijd tegen Honduras.

“Dat doelpunt was het mooiste moment van mijn leven. Scoren op de Olympische Spelen is iets dat ik me voor de rest van mijn leven zal herinneren”, aldus Labyad, die in Utrecht werd geboren en in het verleden voor Nederlandse jeugdelftallen speelde. Hij ging nog even in op zijn keuze voor Marokko.

“Het voelt beter om te spelen voor Marokko te spelen. Mijn ouders zijn heel trots en dit land zit in mijn hart.”