LONDEN - Voor titelverdedigers Roger Federer en Stanislas Wawrinka is het olympische dubbeltoernooi voorbij. De Zwitsers verloren in de tweede ronde in drie sets van Jonathan Erlich en Andy Ram uit Israël: 1-6, 7-6, 6-3.

Door Rypke Bakker

"En toch denk ik dat we goed gespeeld hebben", zei Federer na afloop. "De eerste set was uitstekend. De omstandigheden waren zwaar door de wind en de schaduw op de baan, maar daar leed ons spel niet onder. Zij hadden er volgens mij meer last van.”

"Ook de tweede set waren we goed, al konden zij op een of andere manier terugkomen in de wedstrijd. We creëerden minder kansen. En in de tie-break moet je altijd een paar ballen hebben die net goed vallen. Dat gebeurde niet. Het mocht niet zo zijn. In de derde set gingen zij vervolgens beter spelen."

Kopje

Vorige maand won Federer het enkelspel op Wimbledon, waar tijdens de Spelen ook gespeeld wordt. "Het voelt wel anders om hier te staan. Het gaat nu maar over drie sets, hè. Dat gaat zo snel, zeker in het dubbelspel. Maar ik voel me goed, ondanks de teleurstelling over deze uitschakeling."

De nummer één van de wereld is in het enkelspel wel doorgedrongen tot de kwartfinale. Daarin speelt hij tegen de winnaar van de partij tussen John Isner en Janko Tipsarevic.