LONDEN - "Als Usain Bolt in topvorm was geweest, dan hadden we het nu niet eens over de 100 meter", aldus Michael Johnson, de voormalig olympisch kampioen op de 200 en 400 meter. Hij is in Londen aanwezig als analist voor de BBC.  

“Het kan zondagavond wel eens de meest dramatische 100 meter ooit worden. De druk ligt bij Bolt. Maar hij is niet in de vorm van drie, vier jaar terug. Yohan Blake heeft laten zien dat als de deur op een kier staat, hij daar tussendoor glipt.”

Bolt, winnaar van drie keer goud in Peking en wereldrecordhouder op de 100 meter (9,58), werd al een paar keer verslagen door landgenoot Blake.

“Tyson Gay loopt technisch goed, is de een na snelste. Maar hij kan niet vertrouwen op zijn lichaam. Dat zit in je hoofd. Asafa Powell kan toeslaan als underdog. En vergeet Justin Gatlin niet, de olympisch kampioen van 2004 en terug van een dopingschorsing."

"Hij is levensgevaarlijk, zeker als hij in baan een of acht start, en de rest hem niet ziet. Bolt kan alleen maar verliezen, de rest heeft juist niets te verliezen. Toch, ik zou niet tegen Bolt wedden zaterdag.”