LONDEN - De Nederlandse hockeyers wonnen woensdag ook hun tweede duel op de Spelen. België werd met 3-1 verslagen. Aanvoerder Floris Evers was tevreden.

"We wilden een grote concurrent op zes punten zetten", zei Evers na afloop tegen Hockey.nl.

 

"Wij moesten vandaag zaken doen en België op grote achterstand zetten. Dan kan je wel zeggen dat het hockeyend beter kan, maar voor dit scenario – wij na twee wedstrijden op zes punten en België op nul – had ik vooraf getekend."

 

Evers prees ook de mentale kracht van zijn team. "Voor dit toernooi is er veel gezegd over onze ervaring en mentale weerbaarheid. Maar we staan toch maar mooi op als het moeilijk wordt."

 

"Natuurlijk, we zijn allemaal liefhebbers die het liefst winnen met mooi hockey. Maar dat mooie spel van ons komt nog wel, dat weet ik zeker. We zijn fit, in vorm en kunnen uit het niets kansen en strafcorners creëren."

 

"Ik vond het mooi om te zien dat zelfs de jongens die een mindere wedstrijd speelden toch met een big smile in de kleedkamer zaten. We hebben met zijn allen gewonnen, daar gaat het om en iedereen beseft dat heel erg goed."