LONDEN - In de razendspannende wedstrijd van de hockeyers tegen België maakte Bob de Voogd vlak voor tijd aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 in het lege Belgische doel te rammen. "Spannend hè", grijnsde de doelpuntenmaker na afloop.

"Het was echt een moeilijke wedstrijd", vervolgde De Voogd. "Wij willen graag de tegenstander onze wil opleggen, maar dat lukte vandaag niet goed. België had veel balbezit op onze helft en we kwamen er maar moeilijk doorheen." 

"Het was niet onze beste pot, maar we hebben ontzettend hard gewerkt. En gelukkig hebben we Mink (van der Weerden, maker van de 1-0 en 2-1, red.). Die jongen sleept alles erin."

En gelukkig heeft Oranje De Voogd, die de beslissende 3-1 maakte. "Ja, België speelde met een vliegende keeper en dan weet je dat als je door de verdediging komt, de kans groot is dat je scoort. We hebben veel snelle jongens die een actie kunnen maken, waaronder ik."

Ontlading

"Vali (Valentin Verga, red.) maakte een mooie loopactie waardoor ik zo door kon lopen. Ik had de bal ook aan Vali kunnen geven, dan was het waarschijnlijk ook een doelpunt geweest. Maar ik stond er zelf ook goed voor en besloot zelf te schieten. Ja, dat gaf een ontlading. We wisten dat de drie punten binnen waren. En zo’n eerste olympische goal voelt ook wel lekker, moet ik zeggen." 

Conclusie? "Nou, net als tegen India stonden we onder druk, maar wisten we toch te winnen. Het hockey kan nog wel wat beter, maar dat weten we zelf ook. Het belangrijkste is dat we al op zes punten staan. We zijn bezig met een missie en moeten nu doorknallen naar de halve finale."