LONDEN - Sanne Keizer had direct na de nederlaag die ze met Marleen van Iersel leed tegen het Amerikaanse beachvolleybalduo Ross/Kessy een kleine uitglijder. 

Door Anne Joldersma

Voor de camera van het Olympic Broadcasting System was haar eerste reactie: 'it's fucked up'. Door de catacomben van het stadion schoot onmiddellijk een geschokte 'ooh' van alle aanwezige Britten.

"Hoorden jullie dat?", reageerde Keizer met een glimlach. "Oh sorry, dat had ik niet door. Maar het was wel het gevoel waarmee ik van de baan kwam. Elke wedstrijd die je verliest is gewoon, tja, ik kan dat woord nu wel weer gebruiken, maar het is gewoon niet fijn."

"We hebben echt hard gevochten om terug te komen na de eerste set. Hebben het ook heel goed gedaan in de tweede set en dan is het gewoon zwaar PIEP om daar in de derde set niet voor beloond te worden."

De oorzaak van de nederlaag steekt Keizer niet onder stoelen of banken. "Wij maken zelf een aantal fouten die zij niet maken. Dat wordt ook afgedwongen. Het is een goed team en ze speelden ook goed. Ze wisten ons ook op de juiste momenten op de kast te krijgen."

Gevoelloos

Daarmee refereert de beachvolleybalster aan het moment waarop April Ross middenin de tweede set een uitgebreide medische time-out aanvroeg omdat ze, ogenschijnlijk door het koude zand, last had van kramp in haar rechtervoet.

"Kinderachtig", noemt Van Iersel het. "Ik had ook last, voelde mijn tenen ook niet meer. Zij gebruiken het alleen om af te leiden. Dat is gewoon jammer, vooral de gedachtegang die erachter zat. Hoe het met mij gaat? Mijn tenen zijn gevoelloos, voor de rest valt het wel mee."

Lees alles over de Spelen op onze special