LONDEN - De Australische hockeysters hebben in poule B van de Spelen voor een verrassing gezorgd door Duitsland te kloppen. De 'Hockeyroos' wonnen dinsdagavond met 3-1. Beide teams hebben daardoor drie punten uit twee wedstrijden.

De eerste de beste mogelijkheid van de laatste wedstrijd van de derde hockeydag in Londen leverde meteen een treffer op. Celine Wilde versierde een strafcorner voor Duitsland, die via een variant in het Australische doel ging. Aangever Katherina Otte zette het openingsdoelpunt op haar naam.

Elf minuten later kwam Australië met een succesvol antwoord. De inzet van Kobie McGurk kon nog van de lijn worden gehaald, maar de daaropvolgende inzet van Hope Munro bleek te machtig voor de Duitse defensie.

Na de bijzonder attractieve eerste helft kwam Duitsland aardig uit de startblokken. Maar de beste kansen waren voor Australië, dat na 46 minuten op voorsprong kwam. Anna Flanagan sleepte de vierde hoekslag van de 'Hockeyroos' keurig in het dak van het doel.

Niet lang daarna moest Duitsland-goalie Yvonne Frank opnieuw vissen, toen Fiona Boyce – eveneens uit een corner – de 3-1 tegen de plank pushte. Duitsland probeerde daarop met een slotoffensief te komen. In gevaar kwam de Australische voorsprong echter niet meer.

Spannend

Door deze uitslag en ook de andere, verrassende resultaten in de poule is het razend spannend in groep B. Nieuw-Zeeland gaat na twee duels met zes punten aan de leiding. Duitsland, Australië, de Verenigde Staten en Argentinië volgen met drie punten. Het puntloze Zuid-Afrika draagt de rode lantaarn in deze poule.