LONDEN – Na drie uur en 57 minuten was de tweede ronde partij tussen Jo-Wilfried Tsonga eindelijk beslist. De Fransman won met 6-3 3-6 25-23 en schreef daarmee geschiedenis.

“Ik heb records gebroken en daar ben ik heel blij mee. In een tijd met Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic en Andy Murray is zo’n lange wedstrijd namelijk de enige manier waarop ik tennisgeschiedenis kan schrijven,” lachte Tsonga.

De partij tussen de Fransman en de Canadees gaat de olympische boeken in als de driesetter met de meeste games (66) ooit. De derde set is ook de langste set ooit gespeeld (48 games) op de Spelen.

Droom

Tsonga: “Hoe het kan dat het zo lang duurde? Het is heel moeilijk om Milos te breaken. Hij serveert perfect, constant met ongeveer 220 kilometer per uur. Dat is niet makkelijk om tegen te spelen.”

“Toen ik eindelijk een matchpoint had benut was ik vooral blij voor Frankrijk. Ik doe dit voor het team. Het was altijd een droom voor me om Frankrijk te vertegenwoordigen op de Spelen. En misschien was dit nog wel mooier dan in m’n dromen.”