LONDEN - Novak Djokovic geniet met volle teugen van zijn deelname aan de Olympische Spelen. Vooral het feit dat hij zijn land vertegenwoordigt in Londen, vervult de Serviër met trots.

"Je speelt nu niet voor jezelf, zoals de rest van het jaar", zegt de tennisser, die dinsdag eenvoudig de derde ronde bereikte op het gras van Wimbledon door Andy Roddick met 6-1, 6-2 te verslaan.

"Dit toernooi is een van de meest uitgelezen mogelijkheden om voor je land uit te komen en waar het volk je aanmoedigt als een vertegenwoordiger van de natie op de Spelen", vervolgt Djokovic.

Ook het feit dat hij tijdens de Olympische Spelen veelvuldig in aanraking komt met verschillende sporters, kan de vijfvoudig Grand Slam-winnaar bekoren.

"Het geeft een apart gevoel om in het olympisch dorp te zijn. We spelen op Wimbledon en wat dat betreft is het allemaal normaal, maar we verblijven in hetzelfde huis als de anderen en supporten elkaar."

Over zijn spel tegen Roddick kon Djokovic niets anders dan tevreden zijn. Vooral zijn service was naar eigen zeggen goed. "Alles ging perfect vandaag. Ik serveerde extreem goed en zijn opslag kon ik neutraliseren. Dat is iets wat ik in mijn spel wil hebben."