LONDEN - Marianne Vos zegt dinsdag nog niet helemaal hersteld te zijn van de geleverde inspanningen bij de wegwedstrijd. "De race heeft natuurlijk heel veel energie gekost", laat de olympisch kampioene weten met het oog op de olympische tijdrit.

Door Anne Joldersma

"Mijn benen zijn nog een beetje verzuurd", vervolgt ze, "maar ik heb nog een dag om te herstellen."

Vos zegt de festiviteiten tot een minimum bepert te hebben en denkt dat haar goud uit de wegwedstrijd een stuk van de druk wegneemt.

"Op die manier helpt de medaille me wel. Ik ben na zondag heel relaxt. En dat is een goed gevoel om te hebben bij de Olympische Spelen."

Het weer

Het parcours van de tijdrit ligt Vos echter niet helemaal. "Maar het is wel een leuk parcours. Licht oplopend op sommige plekken en veel lange rechten stukken waar het op kracht aankomt. Het is niet ideaal voor mij, maar ik maak er het beste van."

"Het weer zal in ieder geval minder invloed hebben want het is niet een hele technische tijdrit. Ze zeggen dat het weer goed zal zijn, dus daar maak ik me niet druk over."

Haar ploeggenote Ellen van Dijk denkt dat het vooral de Amerikaanse Kristin Armstrong, de Canadese Clara Hughes en de Duitse Judith Arndt zullen zijn die om de medailles gaan strijden.

"Ik hoop zelf dat ik zo hard mogelijk kan gaan en dan zie ik wel waar het schip strand. Het parkoers ligt me wel."

Lees alles over de Spelen op onze special