LONDEN - Na een rommelige tennisweek van regen, warmte, reizen en slecht slapen meldde Robin Haase zich zondagmiddag kiplekker op Wimbledon voor zijn olympische debuut.

''Als je wint, maakt dat allemaal niet uit. Ik voel me heel goed en ik voel me fit. Ik was er klaar voor'', liet de 25-jarige Hagenaar amper 24 uur na zijn titelprolongatie in Kitzbühel weten.

Haase werd in Londen echter opnieuw met veel hemelwater geconfronteerd, evenals tijdens zijn voorgaande dagen in Oostenrijk.

Daardoor schrapte de Engelse organisatie zowel zijn partij in het enkel- als in het dubbelspel (met Jean-Julien Rojer). ''Jammer, ik had er veel zin in. Maar daar verandert verder niets aan.''

Punten

Haase vertrok zondagavond in Oostenrijk na zijn zege in de finale op de Duitser Philipp Kohlschreiber (6-7 (2), 6-3. 6-2) snel naar het vliegveld van München. Een korte douche kon er nog net af.

''Uiteindelijk was ik rond half één 's nachts op mijn kamer in het olympisch dorp in Londen en ging ik een uurtje later slapen. Nee, de beste voorbereiding op de Olympische Spelen is het niet."

"Maar van dagenlang trainen op gras word je ook absoluut geen betere speler. Op gras valt niet te trainen. Daarop speel je alleen maar om de punten.''

Extreem

Haase gaf toe dat het het ''heel apart'' was om binnen een dag van het ATP-gravel in Kitzbühel naar het olympische gras in Londen te verhuizen. Kohlschreiber zag daar zaterdagavond na de finale juist van af.

''Maar ik wist vooraf waar ik aan begon. Ik heb nooit overwogen om af te zeggen voor de Olympische Spelen. Maar dit is natuurlijk wel extreem. Als ik geen titelverdediger was geweest, had ik waarschijnlijk niet in Kitzbühel gespeeld.

"Maar ik ben blij dat ik het wel heb gedaan. Ik neem uit Oostenrijk veel vertrouwen en een heel goede service mee de baan op hier in Londen.''