LONDEN - Leontien Zijlaard-Van Moorsel was zondag onder de indruk van het optreden van Marianne Vos in de olympische wegwedstrijd.

''Petje af'', zei Zijlaard, die in 2000 het goud pakte. ''Ik weet wat voor druk ze voelt. Het is wel heel grote klasse als je het dan op deze manier kan afmaken en superknap hoe koel ze bleef."

"Ze heeft de afgelopen jaren al zoveel gewonnen. Er was er maar eentje die het echt verdiende. Ik beschouw haar ook allang als mijn opvolgster, alleen die titel ontbrak nog.''

Zijlaard beleefde spannende momenten voor de tv omdat ze met de Britse Elizabeth Armitstead een renster uit haar ploeg in de kopgroep had.

Dubbele pet

''Ik zat toch met een dubbele pet op. Maar het is goed zo. Onze meiden hebben ook fantastisch gereden.''

Van Moorsel was de afgelopen dagen in Londen, maar vloog zondagochtend terug naar Nederland omdat ze in alle rust de wedstrijd wilde kijken.

''Ik heb van die mannen een paar rondjes gezien, maar hier wilde ik echt niets van missen. Het was geweldig om dit zo te beleven."

"In deze vorm zie ik Vos ook nog wel de titel op de tijdrit pakken'', aldus Van Moorsel, die vanaf maandag als 'sidekick' fungeert bij het programma RTL Boulevard.