HOOFDDORP - Koen de Kort baalt dat hij deze Tour de France nog weinig in beeld heeft gereden. Het is de renner van Argos-Shimano nog niet gelukt om mee te strijden voor een etappezege.

Maandag probeerde De Kort in de vijftiende etappe meerdere keren om met een groepje weg te rijden, maar het peloton haalde hem telkens terug. Op het moment dat de beslissende demarrage werd geplaatst, was de Brabander er niet bij.

“Ik heb er alles aan gedaan om mee te zitten. Toen iedereen, inclusief mijzelf, kapot zat, kon er pas een groepje wegrijden. Ik heb toen wel even met een bidon gegooid. Ik baalde onwijs. Ik had deze etappe ver van tevoren genoteerd”, zegt de Kort op de website van zijn ploeg.

Op tijd plat

De 29-jarige De Kort ziet weinig mogelijkheden meer om voor een ritzege te gaan. "Je krijgt in de Tour de France sowieso weinig kansen, maar de laatste twee dagen lagen er mogelijkheden voor mij. Nu is eigenlijk de dag voor de tijdrit de laatste keer dat ik nog wat kan doen.”

“Ik ben blij met mijn rol tot dusver, ik denk dat ik Tom Veelers goed heb bijgestaan tijdens zijn sprints, maar ik wil mezelf ook graag een keer laten zien.”

De Kort gaat eerst genieten van de rustdag. “We hebben de afgelopen tijd lange dagen gemaakt. Niet alleen op de fiets, maar ook daarnaast. Ons hotel lag de afgelopen dagen ver van de finish, zodat we lang moesten reizen. De bus is ontzettend luxe, maar we aten en sliepen wel steeds laat. Ik kijk er naar uit om een dagje op tijd plat te gaan.”