De rit van Visé naar Tournai is een ware sprintetappe. De kans is daarom groot dat Mark Cavendish, André Greipel, Marcel Kittel, Matthew Goss en Peter Sagan onderling uit gaan maken wie de tweede etappe van de Tour op zijn naam gaat schrijven.

Klassementsrenners zullen normaal gesproken een vrij rustige dag hebben. Alleen het begin van de 207,5 kilometer tellende etappe mag met een klimmetje van de vierde categorie (Citadelle de Namur) nog het predicaat lastig opgestempeld krijgen. De finish is een rechte lijn van vierhonderd meter.

Team Sky zal ongetwijfeld de regie in handen krijgen. Met Bernhard Eisel en Edvald Boasson Hagen heeft de Britse formatie naast Cavendish nog twee troeven in handen. De kans is groot dat vroege ontsnappers de zegen krijgen van het peloton.

De gele trui van Fabian Cancellara hoogst waarschijnlijk geen seconde in gevaar komen. Ook de bolletjestrui van de Deen Michael Morkov staat niet op het spel. Er zal dus vol gestreden worden voor de groene trui.

De etappe naar Tournai kent overigens in Nederlands opzicht een historisch tintje. In 1966 won Televizier-Batavus onder leiding van ploegleider Kees Pellenaars daar de ploegentijdrit.

Bekijk het etappe-overzicht