Heeft jouw relatie met de golfer Rory McIlroy er iets mee te maken? ''Nee'', antwoordde Caroline Wozniacki resoluut. ''Next question.''

Door Rypke Bakker

De Britse verslaggever zocht naar een verklaring voor haar dramatische prestaties van de afgelopen maanden waaraan even daarvoor een nieuw hoofdstukje was toegevoegd.

Ze had in de eerste ronde van Wimbledon verloren van Tamira Paszek.

De Deense tennisster hield het op een ‘gebrek aan geluk’. Het zat allemaal niet mee. Elke tennisser heeft van die periodes, zei ze. Hard blijven werken was het devies, dan zal het geluk vanzelf een keer haar kant opvallen.

Miss Sunshine

Ze vloog er wel vaker uit op een Grand Slam-toernooi. Om precies te zijn net zo vaak als ze meedeed. Want Caroline Wozniacki wint nooit als het er echt om gaat, zelfs niet toen ze de nummer één van de wereld was.

Je kon het haar niet kwalijk nemen. Caroline stond namelijk nummer één, maar was niet de beste. Ze had domweg de meeste punten, omdat ze veel meer toernooien speelde dan de vrouwen die wel uitblonken op de Grand Slams. Ze was een papieren nummer één, die sinds de zomer van 2011 een beroemd vriendje heeft. Dat dan weer wel.

En iedere keer als ze werd gewezen op het ontbreken van een Grand Slam-titel, lachte Wozniacki alles weg. Was Roland Garros voor haar voorbij, dan keek ze al weer met veel vertrouwen uit naar Wimbledon.

En lag ze er op het heilige gras uit, dan had ze zin in de US Open. Zo ging het door, terwijl Caroline bleef lachen. Haar bijnaam is niet voor niets 'Miss Sunshine'.

Grijze trui

Maar woensdag na haar uitschakeling lachte ze niet. Met een gezicht als een oorwurm zat de nummer zeven van de wereld weggedoken in een grijze trui, terwijl ze sprak over betere tijden die achter haar lagen en betere tijden die nog zouden komen.

Maar over het winnen van een Grand Slam-titel hoefde ze voor het eerst sinds jaren geen vraag te beantwoorden.