HOOFDDORP – In Duitsland en Italië kijkt men vol verlangen uit naar het duel van donderdag. Volgens de media wachten een legendarische ontmoeting.

De Gazzetta dello Sport trakteert haar lezers met een uitvoerige geschiedenis van eerdere confrontaties tussen Die Mannschaft en Gli Azzurri. “Pozzo, Rivera, Rossi, Lippi. Van het eerste doelpunt van Cevenini in 1923 tot de triomf in Dortmund in 2006. Deze confrontatie haalt altijd het nieuws.”

Dat dikt La Repubblica nog eens goed aan met enkele strijdbare woorden vanuit de Italiaanse ploeg. Enkele quotes die de kop sieren zijn: “We zijn er klaar voor, dit wordt een topper” (Cesare Prandelli), “We maken deze wedstrijd legendarisch” (Daniele De Rossi) en “Nu we zo ver zijn gekomen, gaan we er helemaal voor” (Gianluigi Buffon).

Spelbrekers

Waar de Italiaanse media graag de goede resultaten uit het verleden tegen Duitsland aanhalen, zo focust de Duitse pers zich uitsluitend op het heden.

“Vandaag trappen jullie Italië eruit”, kopt Bild. “Voor dit Duitsland doet Italië het in de broek.” Stern opent voorzichtiger, maar heeft vertrouwen. “Het wordt oppassen voor Andrea Pirlo, maar Duitsland is in het voordeel.”

De Duitsers zijn topfavoriet voor de eindzege in Kiev zondag, maar treffen in Italië de ultieme angstgegner: beide landen kwamen elkaar zevenmaal eerder tegen op een groot toernooi, maar nog nooit won Die Mannschaft. De Frankfurter Allgemeine Zeitung verwijst naar de Italianen als “De eeuwige spelbreker”.

Het herinnert de lezers weer aan de grote teleurstelling die Duitsland te verwerken kreeg in 2006, toen het op het WK in eigen land door Italië uit de halve finale werd geknikkerd. Toch is de krant strijdbaar: “We hebben een slechte historie tegen Italië, maar nu is het tijd dat we de geschiedenis gaan herschrijven.”