Elke week wordt in het magazine van NUsport een bekendheid uit de voetbalwereld geïnterviewd aan de hand van tien stellingen. Diens reactie op stelling nummer elf verschijnt op de website. Deze week geeft tv-coryfee René van der Gijp zijn mening.

11. Ik zie Johan Derksen en Wilfred Genee vooral als collega's.

"Tijdens reguliere uitzendingen wel, nu we hier een maand iedere dag met elkaar optrekken, niet. Als ik met Wilfred de krantjes heb gedaan, eten we even wat, als ik Johan zie zitten op een terras, drinken we even wat. Dat gaat dus wat verder, want bij reguliere uitzendingen is het: kwart over acht binnen, half negen beginnen en om drie seconden over tien weer in de auto terug."

"Wat ook weer niet wil zeggen dat ik geen band heb met ze. Johan komt natuurlijk al 35 jaar bij de familie Van der Gijp over de vloer, die is een soort huisvriend. Maar ook hij is, net als ik, vaak en graag op zichzelf en da's ook goed voor ons programmaatje. Alles wat de één aan tafel vertelt, is dus nieuw voor de ander, we verschieten niet ons kruit al voor de uitzending."

De antwoorden van René van der Gijp op de overige tien stellingen, waarin hij onder meer in gaat op de roemloze aftocht van Oranje, de zelfoverschatting van Bert van Marwijk en het gelijk van Ibrahim Afellay, staan in het nieuwe magazine van NUsport.

Het nummer ligt vanaf dinsdag in de winkels, is online bestelbaar en op de iPad verkrijgbaar.