LE MANS - Voor de enige Nederlandse coureur in de koningsklasse van de 24 uur van Le Mans verloopt de race prima tot nu toe. Tegen half acht verliet Jeroen Bleekemolen zijn Lola voor een rijderswissel.

Door Gabriël Dériga

''We liggen nu achtste en zijn sneller dan onze achtervolgers. Als er geen gekke dingen gebeuren geven we dit niet weg'', zegt hij tegen NUsport.

Maar het doel van de rijder uit Aerdenhout en zijn team Rebellion is ambitieuzer. ''Als we over zo'n achttien uur als vijfde over de finish komen zou dat top zijn. Dan zijn we na de eerste niet-hybride wagen.''

Wel had Bleekemolen last van trillingen in zijn auto. ''De banden hebben zoveel rubber en vuil opgepikt, dat de wagen trilt en ik moeilijk tegenstanders kan zien aankomen. Maar het is geen groot probleem.'' Rond 23.30 uur zal Bleekemolen opnieuw plaatsnemen in de Lola voor een nieuwe stint.

In de LMP2 klasse rijdt de andere Nederlandse coureur, Yelmer Buurman, met zijn Lola op een mooie achtste plaats. In het overall klassement staan ze achttiende.