BREDA - Hoewel iedereen van tevoren verwacht had dat de amateurs niets klaar zouden spelen, bewezen deze deelnemers dat ze toch zeker hun mannetje stonden. De competitie was snijdend, maar de Flying Nuts kwamen uiteindelijk toch net het verst.

Door Lotte Kroon

“We hebben gewonnen, dus beter kan niet!”, reageert Edwin de Graaff. “Het was een spannend dagje. Iedere ronde eindigden we gelijk met onze concurrenten. Dan moesten we een beslissende sprong doen en dat is steeds goed uitgepakt voor ons. Dus het was uiteindelijk een topdag!”

Hoewel the Flying Nuts nu met de eer en het prijzengeld naar huis kunnen gaan, was er geen team dat met kop en schouders boven de rest uit stak.

“De teams die hier waren hebben allemaal getraind, dus daar heeft iedereen wel het een en ander opgestoken”, vertelt Kees Janssen. Dan verklaart hij vol trots: “Maar wij hebben ons geheime wapen, Lennart van der Marel. Die heeft het gewoon in zich!”

Dat de Flying Nuts vertrouwen hadden in Lennart bleek ook wel uit hun tactiek. Na een gelijkspel tussen alle finalisten, werd uit elk van de drie teams een deelnemer afgevaardigd om de beslissende sprong te maken. Bij hen was dat uiteraard Lennart.

“Het lukte gewoon goed”, reageert deze. “Ik weet het niet, misschien heb ik stiekem een beetje talent. Bij de laatste sprong had ik juist geen last van de druk. Bij de eerste sprong, met al dat publiek, vond ik het lastiger. Uiteindelijk had ik wel gezonde spanning en adrenaline, maar verder nergens last van.”

Schotse kilt

De jongens hebben dan wel een topprestatie neergezet, maar op een ander vlak stelden ze toch teleur. Hun outfit was een Schotse kilt en van tevoren hadden ze beloofd in de finale zonder ondergoed te springen. Uiteindelijk hielden ze zich niet aan deze afspraak.

“Als je het daar over wil hebben, moet je bij hem zijn”, zegt Lennart, wijzend op Kees. Die lacht en reageert: “Nou kijk, er kijken ook wel wat kinderen… En ik weet niet of het goed is voor het zelfvertrouwen van de gemiddelde man om dat te doen. Maar we hebben er wel stemmen mee gewonnen, dus het heeft voor ons goed uitgepakt.”