WARKA - Ierland kan een plaats in de kwartfinales van het Europees kampioenschap al vergeten, maar dat betekent niet dat Italië maandag de overwinning in het afsluitende groepsduel cadeau krijgt.

Die belofte deed Robbie Keane zaterdag aan de Kroaat Luka Modric. ''Ik heb een sms van Robbie gehad en hij heeft me geschreven dat Ierland niet zonder punten huiswaarts wil keren'', aldus Modric.

De Kroaten nemen het zelf op tegen Spanje. Beide landen hebben vier punten. Italië staat op twee punten.

''Ik ben er zeker van dat wij bij de laatste acht landen komen'', aldus Modric. ''Wij zijn het team dat het beste is voorbereid op dit toernooi.''

Aanvaller Eduardo is wat voorzichtiger. ''Natuurlijk is Spanje beter dan wij'', liet hij weten. ''Als we succes willen halen, moet onze keeper Pletikosa een topdag hebben en ook onze aanvallers moeten de wedstrijd van hun leven spelen.''

De Italianen vrezen een beetje voor het scenario van het EK in 2004. Toen speelden Denemarken en Zweden met 2-2 gelijk, waardoor de Italianen waren uitgeschakeld. Mocht Italië maandag te weinig scoren tegen de Ieren, zouden de Spanjaarden en Kroaten aan een punt genoeg hebben om als eerste en tweede in de groep te eindigen.