AMSTERDAM - Discuswerpster Monique Jansen heeft zaterdag bij de Nederlandse kampioenschappen atletiek in Amsterdam voor de zevende keer op rij de nationale titel veroverd.

De 33-jarige Amersfoortse pakte het goud met een worp over 59,27 meter. Ze was daarmee veruit de beste. Loes Verlaak won het zilver met een afstand van 51,69.

Jansen is in voorbereiding op de Europese kampioenschappen in Helsinki (eind juni) en de Olympische Spelen in Londen. Voor beide evenementen heeft de atlete zich geplaatst.

Schippers

De titel op de 100 meter kan Dafne Schippers nauwelijks nog ontgaan. Twee van haar grootste concurrentes schakelden zichzelf in de series al uit.

Zowel Jamile Samuel als Kadene Vassell maakte een valse start en kon inrukken.

Schippers maakte geen fout en won haar serie in 11,46, wel met lichte wind in de rug. Ze plaatste zich als grote favoriete voor de finale op zondag.

Marit Dopheide was na Schippers de snelste in de series met 11,77, ruim drie tienden langzamer.

Andere doelen

Voor de twintigjarige Schippers is de titel een leuke bijkomstigheid. ''Ik heb andere doelen'', zei ze na haar race.

''Eerst de Europese kampioenschappen en daarna de Olympische Spelen''. Schippers loopt op de EK in Helsinki de 200 meter en de 4x100 estafette, in Londen is de zevenkamp haar nummer.

''Op die toernooien wil ik het beste uit mezelf halen. Alles is erop gericht dan goed te presteren. Hier in Amsterdam moet ik vooral ontspannen lopen en zorgen dat ik geen blessures oploop.''