HOOFDDORP - Ibrahim Afellay verwacht dat de wedstrijd tegen Portugal van zondag een spectaculair karakter zal krijgen.

“Ik denk niet dat Portugal een team heeft dat kan spelen op een gelijkspel. Ik denk ook niet dat het daarop uitdraait, want wij moeten winnen met minstens twee doelpunten verschil, dus we moeten er volledig voor gaan. Het zal een open wedstrijd worden”, voorspelt de speler van FC Barcelona op de website Ons Oranje.

Afellay noemt Portugal een topteam met veel individuele kwaliteiten. “Vooral in de aanval beschikken ze over veel kracht en snelheid, en veel scorend vermogen. Maar dat hebben wij ook. Het wordt een zware wedstrijd, waarin ook de tegenstander moet strijden om door te gaan. Ik denk dat het een spektakel wordt.”

Om beslag te leggen op een kwartfinaleticket moet Nederland niet alleen met minimaal twee doelpunten verschil winnen, ook dient Duitsland af te rekenen met Denemarken.

“Het gegeven dat je ondanks twee nederlagen nog steeds een kans hebt om door te gaan zegt ook wel iets. Misschien was het wel voorbestemd om zo te zijn. Ik hoop dat het voor ons op een goede manier afloopt.”