HOOFDDORP - In de Engelse kranten zaterdag niets dan lof voor de wijze waarop Engeland vrijdag afrekende met Zweden. Dankzij treffers van Theo Walcott en Danny Welbeck boog de ploeg van bondscoach Roy Hodgson een 1-2 achterstand om in een 3-2 zege.

To hell..And Beck! Wellbeck seals epic fightback as England beat Sweden”, zijn de vetgedrukte koppen in The Sun.

“De zeventien miljoenen Engelsen die de wedstrijd volgden haalden opgelucht adem toen Walcott en Welbeck doel troffen. Even leek uitschakeling nabij. Het was een glorieuze comeback op een avond vol drama.”

Volgens The Daily Telegraph haalde Hodgson zijn gelijk met enkele, op voorhand, omstreden keuzes.

“Het inbrengen van Walcott en de basisplaats van Andy Carroll waren twee persoonlijke overwinningen van de bondscoach. Carroll is nog geen Ibrahimovic, maar ook niet meer de dinosaurus als in zijn slechtste dagen bij Liverpool. Nu mag Rooney het doen.”

Beeldbepalend

The Guardian is onder de indruk van de mentaliteit van ‘The Three Lions’. “Het was een triomf behaald op basis van doorzettingsvermogen, een eigenschap die we kennen van Engelse teams.”

“De manier waarop de overwinning tot stand kwam bewijst dat Engeland echt wel wat in huis heeft.”

Over de winnende 3-2 van Welbeck schrijft de kwaliteitskrant: “Deze treffer wordt een van de beeldbepalende momenten van EURO 2012. Een staaltje van briljant improviseren.”