ZOETERMEER - Teun de Nooijer ontbrak vrijdagavond in de wedstrijd van Nederland tegen Pakistan op het blauwe veld van Zoetermeer.

Ook de strijd van zondagmiddag tegen België gaat waarschijnlijk aan hem voorbij. De vedette van Bloemendaal en Oranje tobt zo vlak voor de bekendmaking van de definitieve olympische selectie op 2 juli met een hardnekkige achillespeesblessure. 

"Ik heb vanmiddag gelopen en ook allerlei dingen met de fysio gedaan", legde de nummer veertien vrijdagavond uit in Zoetermeer. "Ik ben dus elke dag bezig. Op een gegeven moment moet die pees de belasting weer aankunnen. Het ziet er goed uit, zeggen de kenners."

Maar maak je inmiddels dan geen zorgen over je deelname aan de Olympische Spelen in Londen?
"Niet als ik de kenners allemaal moet geloven", counterde De Nooijer. "Die zeggen dat het allemaal goed komt. Dit is natuurlijk heel vervelend, maar het is zoals het is. Ik zal nog even moeten wachten. Het voordeel is wel dat de gretigheid bij mij alleen maar toeneemt."

Het zou wel heel zuur zijn mocht je alsnog buiten de boot vallen?
"We zien het wel. Laten we niet voor de muziek uitlopen. Eerst maar eens van dag tot dag opbouwen met de fysio’s en dan zien we weer verder."