ROTTERDAM - De Nederlandse mannenvolleybalploeg heeft vrijdagavond voor eigen publiek simpel afgerekend met Oostenrijk. Oranje was in Rotterdam oppermachtig en zegevierde in dit duel van de European League met 3-0.

De setstanden lieten aan duidelijkheid niets te wensen over: 25-15, 25-14, 25-22. De partij duurde maar maar iets meer dan een uur.

Bondscoach Edwin Benne zag Thijs ter Horst uitblinken als aanvaller met twaalf punten. Wytze Kooistra (10), Tony Krolis (9) en Jelte Maan (8) waren eveneens productief in het Topsportcentrum.

Benne zag geen noodzaak te wisselen. Alleen in de derde set kwam Nico Freriks als spelverdeler binnen de lijnen voor Nimir Abdel-Aziz.

Vrouwen

De Nederlandse vrouwen zijn er na twee mislukte pogingen vrijdag in Israël eindelijk in geslaagd Tsjechië te verslaan in de European League.

Oranje won in Ra'anana, nabij Tel Aviv, bovendien overtuigend met 3-0 (25-20, 25-18, 25-16). Nederland nam door de zege de leiding over in groep C.

Bondscoach Gido Vermeulen kon geen beroep doen op Lonneke Sloëtjes, die kampt met een rugblessure. Judith Pietersen was haar vervangster.

Debby Stam en Caroline Wensink waren de topscoorsters met ieder twaalf punten. De Nederlandse vrouwen waren vooral blokkerend veel beter dan de Tsjechische.