KRAKAU - Hoewel de voortekenen slecht zijn, klampen de internationals zich vast aan de strohalm die een vervolg garandeert op het EK.

Door Edwin Struis

Zelf dient het Nederlands elftal dan met twee doelpunten verschil Portugal te verslaan en tegelijk mag Duitsland-Denemarken niet in een gelijkspel eindigen.

“Ik ben ervan overtuigd dat Duitsland gaat winnen van de Denen”, zegt Klaas-Jan Huntelaar. “Onze opdracht is in dat geval ook duidelijk. Moeilijk zat, maar niet onmogelijk.”

De topscorer van de Bundesliga verwacht dat de bondscoach met een andere beginopstelling start dan in de laatste wedstrijd. “M’n gevoel zegt dat er iets gaat veranderen”, beweert Huntelaar. “Wat precies is afwachten, maar er gaat iets gebeuren.”

In jouw voordeel?
“Dat is wel te hopen. Ik heb het wel eens eerder gedacht, maar toen veranderde er ook niks. Maar nu heb ik sterke aanwijzingen dat er iets gewijzigd gaat worden.”

Wordt het niet eens tijd dat de topscorer van Duitsland opstaat en een basisplaats opeist?

“Dat heb ik al zo vaak gedaan, intern dan hè, niet in de media. Dat soort dingen bespreek je met de coach. Die hakt uiteindelijk de knoop door."

"Als die beslissingen steeds in je nadeel uitpakken, is dat best moeilijk. Dan ben je op een gegeven moment ook uitgepraat. Ik heb nu niks meer te zeggen, ik wil het in het veld laten zien.”

Ik las iets over een verziekte sfeer binnen het elftal, klopt dat?

“Het is duidelijk dat we momenteel niet elke avond de polonaise lopen, maar de sfeer is niet verziekt. Natuurlijk zijn er irritaties en teleurstellingen, maar dat lijkt me logisch na twee nederlagen."

"Nu is het zaak om die irritaties om te zetten in iets positiefs. Bij mezelf voel ik het ook borrelen, ik ben een bom vol energie. Dat wil er zondag tegen Portugal allemaal uit.”