HOOFDDORP - Italië kwam donderdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Kroatië. Teleurstellend omdat uitschakeling op de loer ligt. De Italiaanse pers voelt de bui al hangen.

Het kan de ploeg van bondscoach Cesare Prandelli voor de tweede keer in korte tijd overkomen. Uitgeschakeld worden op onderling resultaat. Als Spanje – Kroatië in 2-2 eindigt, dan valt het doek voor de Italianen.

Het gebeurde ook op het EK van acht jaar geleden toen Denemarken en Zweden genoeg hadden aan een gelijkspel (2-2) en beide doorgingen naar de laatste acht.

"Terug naar de nachtmerrie’' kopt La Gazzetta Dello Sport. "Winst tegen Ierland is wellicht niet genoeg voor een plek in de kwartfinales", gaat de grootste sportkrant van het land verder. "Bij een gelijkspel van minstens vier doelpunten bij Spanje - Kroatië zijn we voor de gek gehouden. Net als op EURO 2004."

Het dagblad gaat ook nog even in op het duel met de Kroaten. "Een teleurstellend resultaat en een gemiste kans. Italië had het veel eerder af moeten maken."

Ook Tuttosport kan het debacle van 2004 nog goed herinneren. Op de site opent de krant zelfs met een quote van Spaans bondscoach Vicente del Bosque. "We spelen om te winnen", zegt Del Bosque. Alle hoop van de Italianen is dus op de wereldkampioen gevestigd.