KIEV - De Zweden zijn blij dat Engeland wordt gezien als de favoriet voor het treffen van beide landen, vrijdag in groep D van het EK. 

''Laat iedereen maar denken dat wij geen rol van betekenis meer kunnen spelen na de nederlaag tegen Oekraïne'', zie Sebastian Larsson in aanloop naar het duel.

''Dat geeft rust. Wij weten beter. In het eerste duel hebben we onder ons niveau gespeeld. We kunnen beter en dat willen we tegen de Engelsen laten zien.''

De middenvelder van Sunderland zegt ook op zoek te zijn naar persoonlijke revanche. ''Ik speelde zelf ook niet goed tegen Oekraïne. Op dit podium wil ik heel graag laten zien dat het beter kan.''

Charlton

In november vorig jaar won Engeland van Zweden. Op Wembley werd het 1-0 door een treffer van Gareth Barry. Dat was de eerste zege van de Engelsen op Zweden in 43 jaar.

De laatste winst daarvoor dateerde van mei 1968, in een periode dat Engeland Bobby Charlton nog in het elftal had. Tussen beide overwinningen in verloor Engeland vier keer en speelden de landen acht keer gelijk.