LVIV - Portugal gaat na 45 minuten met 2-1 aan de leiding tegen Denemarken. Pepe en Helder Postiga zetten de Zuid-Europeanen op een comfortabele marge, Nicklas Bendtner verzorgde de aansluitingstreffer.

De Denen namen in de openingsfase het initiatief in het sfeerrijke stadion. Tot veel kansen leidde dat niet echt; een schot van Christian Eriksen viel in de categorie ‘ongevaarlijk.’

Langzaam maar zeker nam Portugal de regie over. De vice-Europees kampioen van 2004 kwam al combinerend maar mondjesmaat tot mogelijkheden. Een dood spelmoment bood soelaas: Pepe anticipeerde het beste op een fijne hoekschop van João Moutinho.

Vlak na deze domper had Denemarken recht zich te beklagen. Raul Meireles kreeg slechts een gele kaart voor het ‘onderscheppen’ van een lange bal op de bijna doorgebroken Michael Krohn-Dehli.

Negen minuten voor rust verdubbelde Helder Postiga de marge. De spits sloeg koelbloedig toe op aangeven van Nani. Schijnbaar vanuit het niets deed Denemarken iets terug. Nicklas Bendtner scoorde op aangeven van Krohn-Dehli, de elfde kopgoal van dit toernooi.

Later in de avond staan Nederland en Duitsland tegenover elkaar in dezelfde poule.