POZNAN - De overtuigende overwinning van Kroatië in de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap tegen Ierland (3-1) heeft het zelfvertrouwen van de spelers goed gedaan.

''Ik weet zeker dat we donderdag winnen'', zei verdediger Vedran Corluka woensdag in Poznan over de confrontatie met Italië.

''Wij kunnen ons met topteams meten. Ik weet zeker dat we een goed resultaat bereiken'', zei middenvelder Niko Kranjcar ook zelfverzekerd.

Kroatië kan zich bij een nieuwe zege al verzekeren van een plek in de kwartfinale. De statistieken spreken in het voordeel van de koploper uit groep C. Kroatië verloor, vriendschappelijke duels niet meegerekend, nog nooit van Italië.

"Dat staat leuk op papier, maar zegt niets voor de wedstrijd van morgen'', vindt de Kroatische bondscoach Slaven Bilic.

Corluka is niet bang voor de Italiaanse aanvaller Antonio Cassano. ''Wij hebben alles geanalyseerd en weten precies wat we kunnen verwachten. Hun aanvallers zijn gevaarlijk, maar als we compact spelen, moet het geen probleem zijn."

Volgens Bilic wordt de confrontatie op het middenveld tussen de Kroaat Luka Modric en de Italiaan Andrea Pirlo bepalend.