LOOSDRECHT - Dymphie van Rooijen wist vorig jaar het verst te springen van alle vrouwelijke deelnemers bij Red Bull Fierste Ljepper. Dit jaar vindt het evenement opnieuw plaats, nu in Breda. Natuurlijk is de IJsselsteinse weer van de partij om haar titel te verdedigen.

Door Lotte Kroon

“Ik heb er heel veel zin in!”, zegt Van Rooijen enthousiast. “Vorig jaar heb ik Fierste Ljepper gewonnen. Dat was sowieso een goed jaar. Ik was Hollands kampioen, Nederlands Kampioen en ik hield het Nederlandse record.”

Van Rooijen is dus een springster van formaat. Waarom ze zo veel beter is dan haar tegenstanders kan ze zelf echter niet verklaren.

Foto: Red Bull

“Ik heb eigenlijk geen idee. In verhouding heb ik mijn stok wel iets langer staan. Dan win je sowieso al een paar centimeter. Daarbij grijp ik iets lager in, waardoor ik mijn stok iets langer kan hebben."

"En als ik bijvoorbeeld harder ren, kom ik verder, terwijl iemand met minder gewicht weer minder ver komt. Er zijn meerdere factoren die meespelen, maar wat mij nou precies helpt kan ik niet echt zeggen.”

Foto: Red Bull

Stuivertje wisselen

Toch kan Van Rooijen nog niet van een absolute winst uit gaan. “Wendy Helmes springt op dit moment ook erg goed. Het is met haar een beetje stuivertje wisselen. Ik steek er dus niet meer met kop en schouders boven uit."

"Daarnaast hebben we nog Jessica Snoek. Met zijn drieën maken wij eigenlijk een beetje de top uit. Ik hoop natuurlijk dat ik het evenement ga winnen, maar dat zullen we zaterdag zien.”

Verder houdt ze haar wensen beperkt. “Ik zou graag willen dat het mooi weer wordt, zodat we lekker kunnen springen”, zegt ze. “Het wordt vast weer een spectaculair evenement, net als voorgaande jaren!”

Foto: Red Bull