LVIV - Net als het Nederlands elftal heeft ook Portugal zichzelf maar één opdracht gegeven voor het tweede EK-duel woensdag tegen Denemarken. ''Wij moeten nu winnen'', zei bondscoach Paulo Bento dinsdag op een persconferentie.

Portugal verloor zijn eerste wedstrijd van Duitsland en heeft nu een overwinning nodig om uitzicht te houden op de kwartfinales.

Bento moet ook vrezen dat een voortijdig afscheid van het EK voor Portugal gevolgen zal hebben voor zijn loopbaan.

Bento heeft nog een contract tot 2014. Dinsdag reageerde hij geprikkeld. ''Vraag maar aan de Portugese bond wat men van plan is. Het is haar besluit, niet het mijne. Ik wil het contract uitdienen.''

De Portugezen troffen Denemarken ook tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het EK. Beide ploegen wonnen toen hun thuiswedstrijd. Van de laatste vier ontmoetingen tegen de Denen won Portugal er overigens maar één.

Vooral het maken van doelpunten gaat Portugal moeilijk af. Slechts één keer lukte dat tijdens de laatste vier duels. ''Als we kansen creëren zullen we natuurlijk vroeg of laat scoren, daar ben ik van overtuigd'', zei aanvaller Helder Postiga.