HOOFDDORP - Spencer Levin is de nieuwe leider bij het Memorial Tournament in Dublin (Ohio), het golfgala van de Amerikaanse legende Jack Nicklaus. De Amerikaan ging rond in 69 slagen en werd op de hielen gezeten door Tiger Woods en Rory Sabbatini.

Woods had voor zijn derde omloop 73 slagen nodig, een boven par. Daarmee zakte hij van de tweede naar de vierde plaats. De 14-voudige Majorwinnaar heeft echter nog steeds kans op zijn vijfde titel bij het Memorial Tournament.

Levin leidt het veld in Dublin, maar de 32-jarige Amerikaan verspeelde eerder dit jaar in het Phoenix Open een voorsprong van zes slagen.

Ook in Muirfield Village was de voorsprong van Levin lang groter dan hij na 54 holes was. Door goede putts en zelfs chip-ins bouwde hij aan een voorsprong die op het hoogtepunt zelfs vier slagen bedroeg.

Na een birdie op hole tien was het echter gedaan met de winstslagen en haalde Sabbatini langzaam maar zeker wat van de voorsprong af, waardoor er uiteindelijk slechts één overbleef. Met -8 voor Levin en -7 voor de flamboyante Zuid-Afrikaan is nog niets beslist.

Op de slotdag van de wedstrijd van Jack Nicklaus is Sabbatini daarbij niet de enige uitdager voor Levin. Rickie Fowler maakte op een opnieuw winderige dag een 69 en volgt daarmee als nummer drie van het klassement op -5.