SCHEVENINGEN - De kwartfinales van het EK beachvolleybal in Scheveningen tellen bij de mannen nog altijd vier Nederlandse combinaties. Als laatsten schaarden Reinder Nummerdor en Richard Schuil zich vrijdagavond bij de beste acht. 

De drievoudig Europees kampioenen hielden kans op een nieuwe titel ten koste van de taaie Oostenrijkers Clemens Doppler en Alexander Horst.

Dat kostte de oud-zaalinternationals, als tweede geplaatst, veel moeite. Ze verloren de eerste set nipt maar stelden daarna orde op zaken: 19-21 21-14 15-12. De partij duurde liefst 55 minuten.

Boersma/Spijkers

De duo's Emiel Boersma/Daan Spijkers en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen hebben tevens de kwartfinales bereikt.

Boersma en Spijkers, die nog kans hebben zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen, stonden tegen de sterke Duitsers Jonathan Erdmann en Kay Matysik bijna een uur in het zand maar stapten na een slechte start toch als winnaars van het veld: 13-21 21-17 15-13.

Brouwer en Meeuwsen waren heel wat sneller klaar met de beter geachte Letten Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins: 21-19 21-9.

Stiekema/Varenhorst

Stiekema en Varenhorst bereikten als eersten van het overgebleven Nederlandse kwartet beachvolleyballers de laatste acht.

Het als zesde geplaatste duo versloeg de Zwitsers Martin Laciga en Jonas Weingart in 35 minuten met 21-12 en 21-19.