HOOFDDORP - Aad de Mos is ervan overtuigd dat Oranje in Polen en Oekraïne de Europese titel gaat pakken.

“Omdat het EK het laatste is wat deze groep samen gaat doen. Ik verwacht hetzelfde scenario als met Didier Drogba en Chelsea, op het hoogtepunt afscheid nemen”, aldus De Mos.

NOS-presentator Jack van Gelder durft er geen uitspraak over te doen. “Oranje kan na tien dagen thuis zijn, maar we kunnen ook op 2 juli een rondvaart hebben.”

Journalist Frits Barend hoopt op een finale tussen Nederland en Duitsland. “Dat zou natuurlijk het mooiste zijn. Oranje kan winnen, maar ik denk Duitsland.”

Outsider

Zangers Danny de Munk en Guus Meeuwis zijn er net als De Mos van overtuigd dat Nederland Europees kampioen wordt.

“Twee jaar geleden waren we er al dichtbij en nu pakken we de titel”, aldus De Munk. Meeuwis: “Als iedereen fit is, zie ik Nederland wel kampioen worden.”

Radio 538-deejay Ruud de Wild is minder positief. “Oranje overleeft de lastige poulefase, maar komt vervolgens niet verder dan de halve finale.”

EO-presentator Tijs van den Brink is bang voor hetzelfde scenario. “Ik vrees dat de halve finale het eindstation is. Ik zie Nederland als een gevaarlijke outsider.”

Duitsland is bij de meeste prominenten favoriet voor de titel. “Duitsland is altijd favoriet, tenzij er iets geks gebeurt”, besluit cabaretier Erik van Muiswinkel.

Lees de voorspellingen van een aantal andere prominenten, onder wie Bas Muijs, in het nieuwe magazine van NUsport. Het nummer ligt nu in de winkels en is bestelbaar op de website en de iPad.