PARIJS - Wesley Sneijder heeft het gehad met Willem van Hanegem. De middenvelder hoort de analyticus regelmatig zeggen dat hij hem niet in de basis van Oranje zou zetten.

Door Bart Vlietstra

“Moeten we dat serieus nemen? Ik niet, ik neem het zeker niet serieus,” zegt Sneijder deze week in het NUsport-magazine.

De 27-jarige middenvelder baalt ervan dat Van Hanegem kritiek levert vanaf de kant. “Lekker makkelijk om van Bouma te zeggen dat hij in zijn tijd al geblesseerd was als hij door de draaideur liep. Dat had-ie moeten zeggen toen hij assistent-bondscoach was."

"Misschien dat meneer Van Hanegem met een beetje meer respect over dit elftal moet praten. Daar wilde ik het graag bij laten.”

Buitenaf

Sneijder reageerde het afgelopen WK 2010 geïrriteerd op analytici die harde kritiek op Oranje leverden. “Ik lig er niet meer wakker van,” zegt hij nu. “Je merkt dat het in Nederland niet te goed mag gaan.”

“Bepaalde media – en dan doel ik op mensen die het van buitenaf meemaken, niet op degenen die alle trainingen zien – vinden het helemaal niet leuk als het goed gaat.”

“Die gaan dan zoeken naar kleine dingen waarmee ze de aanval kunnen kiezen. Maar daar zijn we van op de hoogte. Ik loop tien jaar mee, ik weet echt wel hoe dat straks gaat.”

Lees het complete interview met Sneijder over onder meer zijn moeizame seizoen bij Inter, zijn levensstijl, waarom spelen tegen Duitsland makkelijker is dan tegen Denemarken en de overlegcultuur in Oranje in het NUsport-magazine, dat vanaf woensdag in de winkels ligt, online en op de iPad te bestellen is.