AMSTERDAM - De vijfde edtitie van de EHL is weer gewonnen door UHC, voor de derde keer alweer. 

De Duitse ploeg was in de finale te sterk voor het thuisspelende Amsterdam na het nemen van shoot-outs. De stand was na zeventig minuten 2-2. In de verlenging werd niet gescoord.

Halverwege zag het nog prima uit voor de Amsterdammers die scherp en geconcentreerd voor de dag kwamen in het eigen Wagener Stadion.

Zo waren de eerste twee strafcorners voor de gasten uit Duitsland, maar die troffen geen doel. 

De eerste de beste strafcorner voor Amsterdam via Taeke Taekema – na tien minuten spelen - zeilde maar net naast het doel van Nicolas Jakobi.

Verijdeld

Een kansje voor Valentin Verga werd verijdeld door de dezelfde Jacobi die zijn collega van Amsterdam in zijn laatste wedstrijd voor Amsterdam sterk handelend zag optreden bij een mooie actie van Oliver Korn.

Maar bij de tweede strafcorner voor Amsterdam – binnengesleept voor ‘voetzoeker’ Floris Evers - was het raak. Wederom uitgevoerd door specialist Taekema – getooid met gemillimeterd haar – die, toen hij de bal in de kruising zag gaan, het uitschreeuwde van geluk.

Dat Niklas Bruns vijf minuten later de gelijkmaker (1-1) scoorde toen hij bij een counter over rechts te snel bleek voor onder meer Taekema leek een domper. De grote schare Duitse fans die met gemak het thuispubliek overschreeuwde werd er niet minder fanatieker door.

Even stil

Twee minuten later was het zowaar even stil bij de fans van UHC. Evers begon weer eens aan een run die dit keer geen voetje vond maar tot een direct doelpunt leidde.

De technicus ging links de cirkel in met de bal aan de stick en stopte pas met dribbelen toen hij de bal achter Jacobi had geslagen: 2-1.

In het derde kwart was het Amsterdam dat het spel dicteerde maar de Duisters kwamen er regelmatig levensgevaarlijk uit.

Zo schoof Florian Fuchs de bal eerst maar net voorlangs het doel van Veering. De afzwaaiende doelman verrichtte zelfs een sublieme redding toen wederom Fuchs ineens weer vrij stond.

Diverse kansen

Ook Amsterdam kreeg kansen. Diverse zelfs. Onder meer via Billy Bakker die eerst zijn inzet gestopt zag door een Duitse stick en later de bal net niet in het doel wist te breien na een knappe soloactie.

Ook zijn ploeggenoot en boezemvriend Valentin Verga strandde bij een goed opgezette aanval die meer had verdiend.

Met als gevolg dat het bij het ingaan van het laatste kwart nog alle kanten op kon tijdens het enerverende treffen om de Europese clubtitel. Wederom Verga trof het daarin niet.

Eerst was hij net te laat met uithalen en vervolgens zeilde zijn klap met de backhand maar net over na een fraaie solo. Verga toonde zich een ware plaag voor de Duitsers. Bij een actie over links kwam Mirco Pruijser maar net te kort bij zijn afronding.

Lastig

En dan wil het weleens lastig worden tegen Duitsers die nu eenmaal niet zo veel kansen nodig hebben. Het waren dan ook de Duitsers die de eerste goal scoorden via Marco Miltkau: 2-2.

Toen ook vanaf de kop cirkel de bal er niet meer in wilde voor Amsterdam en ook UHC werd het verlengen. Toen daarin ook niet werd gescoord, kwam het aan op het nemen van shoot-outs en daarin toonden de Duitsers zich net iets bekwamer dan Amsterdam.

Buissant scoorde nog voor de thuisploeg, maar Verga, Tigges, Evers en Bakker kregen de bal niet langs de uistekende Jacobi, uitgeroepen tot speler van het hele EHL-seizoen.

Veering weerstond inzetten van Mo Furste, Perdoni en Miltkau. Korn en Muller verschalkten de afzwaaiende Veering wel.