PIATRA NEAMT - De Nederlandse volleyballers hebben zaterdag ook de tweede wedstrijd in de European League in het Roemeense Piatra Neamt gewonnen. 

De ploeg van bondscoach Edwin Benne was met 3-0 (25-19, 25-23, 25-16) te sterk voor Turkije. Vrijdag versloeg Oranje het gastland ook met 3-0.

Nederland kwam in de wedstrijd geen moment onder druk te staan. Alleen in de tweede set ging het redelijk gelijk op. Zondag nemen de mannen van Benne het op tegen Tsjechië.

Benne was grotendeels tevreden over het vertoonde spel. ''Op momenten was het goed, maar ik heb ook nog zaken gezien die beter kunnen'', vertelde hij.

"We groeien in het toernooi en dat is mooi want morgen zullen we het nog beter moeten doen om Tsjechië partij te bieden.''

Vrouwen

De vrouwen wonnen in Deventer het tweede oefenduel met Frankrijk met 3-1 (25-17, 23-25, 25-15, 25-23). Vrijdag was de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen met 3-0 te sterk.

Zondag volgde nog een wedstrijd. Oranje oefent tegen de Franse vrouwen als voorbereiding op de European League in juni in Tsjechië.