Tijdens de Kiteboard World Cup in Scheveningen houdt de Nederlandse kitesurfster Jalou Langeree voor NUsport een dagboek bij vanaf het evenement.

Dinsdag was een dag met heel weinig wind. De skippersmeeting was om half 9 's ochtends, maar de wind bleef weg. We hebben dus de hele dag een beetje gehangen en gewacht tot het beter werd.

Uiteindelijk stak de wind op en hebben ze toch nog de hele voorrondes kunnen draaien, die echt drie uur duren. Gelukkig bleef de wind hangen en werd het zelfs nog een beetje meer, waardoor ze zelfs nog een ronde van het hoofdtoernooi konden varen.

Daarin ging Kevin het water op. Voor mijn gevoel deed hij het echt super en we wisten allemaal eigenlijk wel zeker dat hij door zou gaan. Dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn.

Echt heel naar, maar kiten is en blijft een jurysport. Morgen worden de doubles gevaren en ik weet zeker dat hij dan keihard terug gaat komen!

Ik zelf moet dan ook aan de start verschijnen. Ik vaar de eerste heat van de dag om half 10, dus dat gaat een vroegertje worden! Ik ben benieuwd en heb er heel veel zin in.