EINDHOVEN - Schoonspringer Yorick de Bruijn is nog niet zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Londen. Hij voldeed onlangs met een tiende plaats bij de Grand Prix van Montreal aan de limiet van NOCNSF.

Maar de sportkoepel heeft vastgesteld dat die wedstrijd, na toetsing van het deelnemersveld, niet als representatief wordt beschouwd.

''Yorick de Bruijn heeft zeker een goede prestatie geleverd in Montreal. Gezien het ontbreken van te veel landen en een groot deel van de internationale schoonspringtop, is zijn klassering op deze wereldbeker niet voldoende om te voldoen aan onze prestatie-eisen'', aldus Chef de Mission Maurits Hendriks.

n overleg is besloten dat De Bruijn bij de Europese kampioenschappen in Eindhoven die dinsdag zijn begonnen, een kans krijgt zich te plaatsen. Hij moet dan donderdag in de finale op de 3-meterplank bij de eerste zes eindigen of een score van 430 punten halen.

In juni bij de Grand Prix in Sint Petersburg heeft hij nog een kans. Dan is de eis in principe bij de eerste tien of 430 punten. Maar de KNZB gaat vooraf bekijken of de wedstrijd representatief genoeg is. Als het nodig is, zal de eis worden aangepast.