QINHUANGDAO - Boksster Nouchka Fontijn heeft maandag met een ruime puntenzege tegen de Nieuw-Zeelandse Hurricane Doyle (22-13) de derde ronde bereikt bij de WK boksen in China. 

De 24-jarige Schiedamse had tegen haar drie jaar oudere opponente een stroeve start (3-3), maar drukte daarna het verschil in kwaliteit en kracht goed in de score uit.

Fontijn, de nummer zeven van de wereldranglijst, had voor de eerste ronde vrijgeloot. Doyle versloeg in haar eerste partij een Noord-Koreaanse tegenstander na interventie van de scheidsrechter.

''Nouchka bleef geduldig wachten op haar kansen in haar eerste partij'', liet coach Ton Dunk weten. ''Ze hield Doyle goed op afstand. Nouchka had het duel prima onder controle. Met deze overwinning zit ze meteen lekker in het toernooi.''

In de derde ronde neemt Fontijn het op tegen de 22-jarige Marina Volnova uit Kazachstan, die de Turkse Elif Guneri nipt versloeg: 11-10. Die partij in de achtste finales vindt dinsdagavond (lokale tijd) plaats. Fontijn won eerder dit jaar al eens van Volnova, die nog geen klassering heeft op de wereldranglijst.

De WK gelden tevens als olympisch kwalificatietoernooi. Fontijn moet bij de eerste drie Europeanen eindigen om een olympisch ticket te bemachtigen.