MÜNCHEN - Joachim Löw heeft ter voorbereiding op het EK, met onder meer Oranje als tegenstander in de poule, plan B uit de kast getrokken.

De Duitse bondscoach zei zaterdag dat de internationals van Bayern München zich pas later bij de selectie zullen voegen omdat voor hen op 19 mei nog de finale van de Champions League op het programma staat.

Löw gaat ervan uit dat vedetten als Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger en Mario Gomez zich waarschijnlijk pas op 25 mei in het trainingskamp in Zuid-Frankrijk zullen melden.

De eerste oefenwedstrijd, een dag later tegen Zwitserland in Basel, komt te vroeg.

''Ze zijn natuurlijk niet meteen inzetbaar. Ze moeten eerst even adem kunnen halen. We moeten nog bekijken wanneer ze voluit gaan meedoen'', zei de Bundestrainer in een interview met de Süddeutsche Zeitung.

Robben

Complicerende factor in de aanloop naar de eindronde in Oekraïne en Polen is het 'Wiedergutmachungsspiel' van Bayern tegen het Nederlands elftal, drie dagen na de CL-finale.

De KNVB sprak dat indertijd met de clubleiding af als 'herstelbetaling' voor de veelbesproken spierblessure die Arjen Robben tijdens het WK opliep.

De Duitse selectie telt straks naar verwachting acht spelers van Bayern. Hun is maar één testwedstrijd gegund voor het EK, dat op 8 juni begint. Duitsland treedt op 31 mei in Leipzig aan tegen Israël.

Goed gevoel

Löw kende op weg naar het WK van 2010 in Zuid-Afrika overigens vergelijkbare problemen. Dat jaar haalde de recordkampioen eveneens de finale van de Champions League.

''Daar heb ik ook wel een goed gevoel bij, maar 3,5 week voorbereiding met de complete ploeg was me liever geweest'', aldus Löw.