AMSTERDAM - Charlotte Bobcats heeft nog één wedstrijd de kans om te voorkomen dat ze de boeken ingaat als het slechtst presterende team in de NBA-historie.

De club van eigenaar Michael Jordan staat met alleen nog het thuisduel met New York Knicks van donderdag voor de boeg op een dramatische balans van zeven zeges en 58 nederlagen, een winstmoyenne van 0,108.

Het negatieve record is nu nog in handen van Philadelphia 76ers, dat het seizoen 1972/1973 besloot met negen zeges en 73 verliesbeurten: een gemiddelde van 0,110.

Met een verliesbeurt tegen de Knicks zouden de Bobcats de door de lock-out ingekorte jaargang afsluiten met 23 achtereenvolgende nederlagen, ironisch genoeg het nummer waarmee Jordan wereldfaam verwierf.

“Heel veel mensen lachen ons uit, maar we proberen positief te blijven”, zegt Bobcats-guard D.J. Augustin in Amerikaanse media. “We zullen tot het einde vechten voor een goed resultaat.”

Dubbelslag

Een negatief record voor de Bobcats zou een dubbelslag betekenen voor Jordan. Hij bezit immers ook de beste balans in de NBA.

In het seizoen 1995/1996 kwam hij met de Chicago Bulls tot 72 zeges en tien nederlagen, een moyenne van 0,878.