AMSTERDAM - De Nederlandse golfsters Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel staan er na de eerste ronde in het Kraft Nabisco Championship, de eerste major voor vrouwen van dit jaar, niet al te goed voor.

Een ronde 74 (+2) van Boeljon en een van 75 (+3) van Schreefel bracht de Nederlandse deelneemsters in de eerste Major van het jaar niet wat ze hadden gehoopt.

Met twee birdies en vier bogeys staat Boeljon na achttien holes op de gedeelde zestigste positie. Schreefel maakte drie birdies, maar ook zes bogeys en bevindt zich daarmee rondom de 77e positie.

Aan de leiding gaat de Zuid-Koreaanse speelster Amy Yang, de nummer veertien van de wereldranglijst, die tekende voor een ronde 66 (-6).

De 22-jarige Yang tekende voor acht birdies: vier voor de turn en vier erna. Ze maakte twee ‘foutjes’ die leidden tot slechts een bogey op holes 4 en 14.

Yang is een van de constante presteerders op de LPGA, maar wist tot nu toe nog geen toernooi te winnen op de Amerikaanse Tour. Wel waren er twee runner up plaatsen; in 2011 en 2010 werd ze een keer tweede.

Favoriet

Op de Europese Tour daarentegen is ze wel een oud-winnaar: in 2006 de ANZ Ladies Masters - ze was toen nog maar zestien jaar oud.

Een slag achter Yang staat Lindsey Wright. Vlak daarachter bevindt zich de torenhoge favoriet, de nummer een van de wereld Yani Tseng: zij tekende voor een ronde 68.