AMSTERDAM - De laatste uren voor de trade deadline in de NBA hebben enkele verrassende overgangen opgeleverd. De meest begeerde basketballer in Amerika Dwight Howard besloot Orlando Magic trouw te blijven, maar Los Angeles Lakers sloeg wel toe.

Clubs in de NBA hebben midden in het seizoen de mogelijkheid om enkele veranderingen aan te brengen in hun selectie. Vooral spelers met een aflopend contract zijn begeerde ruilobjecten.

LA Lakers kreeg op de valreep de gewenste versterking. Coach Mike Brown wilde graag een jonge point guard aan zijn selectie toevoegen en dat lukte met de komst van Ramon Sessions. De jongeling komt samen met Christian Eyenga over van Cleveland Cavaliers.

Fisher

De Lakers stuurden onder anderen Luke Walton en Jason Kapono naar de oude club van LeBron James, die momenteel moeizaam draait in de Eastern Conference. Belangrijker is echter het verlies van Derek Fisher.

De veteraan moest door de komst van Sessions vertrekken en vond onderdak bij Houston Rockets. Fisher is al jarenlang onderdeel van de succesformatie uit Los Angeles, maar bracht weinig productie dit seizoen.

De stadgenoot van de Lakers, Clippers, haalden op de valreep Nick Young. Young is een veelscorende shooting guard die overkomt van Washington Wizards. Hij was onderdeel van een deal die Nene naar de Wizards stuurde en onder andere JaVale McGee naar Denver Nuggets.

Howard

Een andere opvallende overgang was die van Gerald Wallace naar New Jersey Nets. De forward komt over van Portland Trail Blazers dat onder anderen Mehmet Okur en Shawne Williams in ruil krijgt. De Nets hadden hun geld echter op Howard gezet.

De sterspeler van de Magic had de afgelopen weken openlijk getwijfeld over zijn toekomst in Orlando, maar besloot donderdag toch zijn ploeg trouw te blijven. Dat was een streep door de rekening van New Jersey die Howard graag hadden zien samen spelen met All Star Deron Williams.

Ook andere begeerde spelers zoals Pau Gasol en Josh Smith bleven uiteindelijk bij hun club.