AMSTERDAM - In de Rabo Hoofdklasse heeft HGC de tweede overwinning op rij geboekt, waardoor de ploeg uit Wassenaar de weg omhoog weer gevonden lijkt te hebben.

Hockey.nl zet alle wedstrijden op een rijtje.

Schaerweijde – HGC 0-6 (0-3)

Aan de hand van Seve van Ass en Timmo Kranstauber boekte HGC de tweede overwinning op rij. De ploeg uit Wassenaar lijkt de weg omhoog definitief te hebben gevonden. In tegenstelling tot Schaerweijde; de nieuwkomer is nu dan toch echt aanbeland in de onderste regionen.

>>Klik hier voor de details

Bloemendaal – Amsterdam 2-2 (2-1)

Amsterdam-spits Billy Bakker werkte op 't Kopje hoogstpersoonlijk de 2-0 achterstand van de koploper - die aantrad zonder de geblesseerde Taeke Taekema - weg en zorgde er zo voor dat de voorsprong op nummer twee Bloemendaal drie punten blijft.

>>Klik hier voor de details

Den Bosch – Pinoké 3-3 (1-2)

De geplaagde rode lantaarn-drager Den Bosch toonde op eigen veld karakter door een 0-2 achterstand (Pinoké-aanvaller Lucas Judge schoot binnen een kwartier twee keer raak) om te buigen in een 3-2 voorsprong. Helaas voor de Brabanders pushte Justin Reid-Ross de play-offkandidaat in de laatste minuut langszij.  

>>Klik hier voor de details

Hurley – SCHC 4-3 (1-1)

Een spektakelstuk in het Amsterdamse Bos, waar Hurley en SCHC elkaar geen duimbreed toegaven en afwisselend op voorsprong kwamen. Maar omdat de thuisploeg dat als laatste deed - via een strafbal van Pieter Wiegman - bleven de drie punten in de hoofdstad. Hurley staat nog altijd elfde, maar mag gerust omhoog kijken.

>>Klik hier voor de details

Rotterdam – Kampong 4-5 (1-2)

Een vroege achterstand bracht Kampong geenszins van zijn stuk. Mede dankzij twee goals van Constantijn Jonker werd een knappe zege geboekt op het kwakkelende Rotterdam, dat na de winterstop nog puntenloos is en Kampong tot op een punt ziet naderen. 

>>Klik hier voor de details

Laren – Oranje-Zwart 1-2 (0-1)

Bob de Voogd was opnieuw de gevierde man bij Oranje-Zwart. De international tekende in de slotminuut voor de winnende treffer. OZ staat door de tweede overwinning op rij weer in het linkerrijtje, Laren moet serieus rekening gaan houden met degradatiehockey.